Пон - Пет: 07:30-20:00 | Саб: 07:30-15:00 02 / 2741 000 ; 071 / 321 017
Бул. Борис Трајковски бр.62
Кисела Вода, Скопје

Category

Новости
Анемија или слабокрвност е намалување на масата на црвените крвни клетки е најчесто пореметување на крвта. Улогата на црвените крвни клетки, еритроцити, е во пренесувањето на кислородот од белите дробови до ткивата, а јаглеродниот диоксид од ткивата до белите дробови. Тоа се овозможува со помош на хемоглобинот. Анемијата не е болест туку состојба со која...
Read More
Можеби најважна во превенирањето на многу здравствени дијагнози, затоа што точната дијагностика е половина здравје. Брзиот технолошки развој и развојот на медицината во последните 10 години одат паралелно и направија голем исчекор на полето на превенција, дијагностицирање, а со самото тоа и лекување на болестите. Модерната технологија ја олеснува примената на медицината кај пациентите. Со...
Read More
На барање на пациентите и зголемениот интерес за проверка на IgG антитела за Ковид 19, Никоб Лаб продолжува со промоцијата.   Откријте дали сте прележале Ковид 19 или сеуште имате антитела од Ковид 19 од вакцина. Бесплатниот скриниг и проверка за IgG антитела од Ковид 19 важи доколку во Никоб Лаб  направите биохемиски анализи со...
Read More
Откријте дали сте прележале Ковид 19 или сеуште имате антитела од Ковид 19 од вакцина. Бесплатниот скриниг и проверка за IgG антитела од Ковид 19 важи доколку во Никоб Лаб  направите биохемиски анализи со Лабораториски упати ЛУ1-а, ЛУ1-б, ЛУ1-в и ЛУ2 од матичен доктор или специјалист преку мој термин, а ПЗУ Никоб Лаб има склучено...
Read More
Прилагодувајќи се на интезитетот и интересот за тестирање за Ковид 19, Никоб Лаб го прилагодува работното време согласно потребите на корисниците, ➡️Понеделник – Сабота од 07:30 часот до 20:00 часот. Земање на брис за ПЦР тест до 18:00 часот, додека земање брис со брз антигенски тест до 19:00 часот. Резултати во текот на денот ➡️Недела...
Read More
Почитувани корисници на услугите на НИКОБ Медикал и НИКОБ Лаб, Ве информираме дека ја проширивме соработката со ФЗОРСМ за поголема достапност, цени и квалитет на лабораториските услуги. Ве известуваме дека Лабораторијата ПЗУ Никоб Лаб има склучено договор со ФЗОРСМ за изработка на биохемиски анализи опфатени со Лабораторискиот упат ЛУ1-а, ЛУ1-б, ЛУ1-в и ЛУ2. Со ЛАБОРАТОРИСКИ...
Read More
Во изминатиот период Никоб Обезбедување, Никоб Медикал и Никоб Лаб беа покровители и поддржувачи на неколку големи спортски, културно образовни настани и работилници низ целата држава. Сите настани на кои НИКОБ Групацијата беше покровител,  исклучиво промовираа јавни  политики кои имаа за цел да продуцираат здрави навики и животни стилови, младинска, спортска култура, медицинска и здравствена...
Read More
Во согласност со новите препораки на Комисијата за заразни болести кои предвидуваат значително олабавување на мерките поврзани со пандемијата од ковид-19 согласно актуелната епидемиолошка состојба во државата и олеснувањето на мерките за патување во државите во соседството, Никоб лаб го прилагодува работното време. Никоб лаб од денеска го прилагодува работното време во согласност со актуелната...
Read More
Сезоната на алергиите е во полн ек, а симптомите како кивање, кашлање, пецкање и чешање на очите и носот се најчести при алергиски реакции. Отстранете го секој сомнеж и бидете сигурни што ги предизвикува овие симптоми. Во Никоб лаб се изработуваат најсовремени квантитативни алерготестови преку крв од производителот Polycheck® произведени во Германија. Предноста на тестовите...
Read More
Со цел безбедно и непречено да патувате во Европа и светот, од денес во НИКОБ ЛАБ  во истата цена со секој направен ПЦР или брз антигенски тест, добивате и EU/DCC – Digital Covid Certificate. Современиот начин на патување според меѓународните КОВИД 19 протоколи ја наметнува потребата од поседување на овој вид на сертификат, компатибилен со ...
Read More
1 2 3