Пон - Пет: 07:30-20:00 | Саб: 07:30-15:00 02 / 2741 000 ; 071 / 321 017
Бул. Борис Трајковски бр.62
Кисела Вода, Скопје

Никоб ЛАБ со промотивна цена за рано откривање канцер на дебелото црево

Месец Март е Европскиот месец за подигнување на свесноста за колоректалниот карцином, и токму заради тоа НИКОБ ЛАБ се вклучува во кампањата за превенција и негово рано дијагностицирање.

Колоректалниот карцином е малигнитет на дебелото црево и / или ректумот. Овој вид на карцином на дебелото црево е третиот најчест дијагностициран рак кај мажите и кај жените во САД, но доколку навремено се дијагностицира и превенира успешно се третира.

Во Европа секоја година на околу 440,000 луѓе им е дијагностициран овој тип на канцер и пола од нив најверојатно би имале фатален исход по животот. Промоцијата вклучува онколошки преглед – дебело црево: CEA, CA 19-9, CRP, Se со промотивна цена од 1500 денари, во текот на целиот месец Март